voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Pompoen'jam'

Pompoen'jam'

ingrediënten

1 kleine flespompoen

1 kleine pompoen

400 milliliter appelsap

1 kaneelstokje

6 eetlepels honing

1 sinaasappel

1 verse gember


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Snijd de pompoen open, lepel de zaden eruit en pel de schil eraf.
  • 2 Meng het vruchtvlees, in grove stukken, met de overige ingrediënten in een pannetje. Kook op een lage stand tot bijna al het vocht is verdampt.
  • 3 Verwijder de kaneel en gember en pureer de pompoen met een staafmixer of blender tot een fluweelzacht mengsel.
  • 4 Giet de warme jam in de potten, draai de deksels erop en keer om. Laat zo afkoelen en zet dan tot gebruik in de koelkast.

bereidingstip

Lekker bij scones of door de yoghurt.. Deze jam is minder lang houdbaar dan gewone jam, omdat je voor dit recept maar een beetje honing en geen suiker gebruikt. Bewaar de pompoenjam daarom maximaal 1 week in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 4 gram