voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Pompoen-quesadilla

Pompoen-quesadilla

ingredi├źnten

500 gram pompoenen

6 eetlepels olijfolie

4 uien

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel komijnpoeder (djinten)

theelepel kaneelpoeder

4 tortillawraps

8 plakken jongbelegen kaas

100 gram zongedroogde tomaatjes

1 handje peterselie


  • 1 Kook de pompoenblokjes circa 5 minuten. Verhit intussen 4 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui op middelhoge stand goudbruin. Voeg de pompoen en specerijen toe en bak circa 5 minuten mee.
  • 2 Leg op de helft van elke tortillawrap een plak kaas, schep hierop het pompoenmengsel, verdeel de zongedroogde tomaat erover en dek af met weer een plakje kaas.
  • 3 Vouw de tortilla’s dubbel en bak ze in de rest van de olijfolie aan beide kanten goudbruin, tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 23 gram