online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Pompoen-stamptaart met geitenkaas en biet

Pompoen-stamptaart met geitenkaas en biet

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 middelgrote ui

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

mespunt kaneelpoeder

500 gram pompoenen

300 gram kruimige aardappels

1 ei

6 plakjes hartigetaartdeeg

200 gram bieten

200 gram zachte geitenkaas


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht en goudbruin. Voeg de specerijen, pompoen, aardappelblokjes en een snuf zout toe en roerbak een paar minuten.
  • 2 Voeg zoveel kokend water toe dat de groenten net onder staan en laat op lage stand in circa 10 minuten gaar stoven.
  • 3 Giet het stoofvocht af en stamp de groenten grof. Breng goed op smaak met zout en peper en klop het ei erdoor.
  • 4 Vet de vorm in. Verdeel het deeg over de springvorm en snijd de opstaande rand gelijk. Pel de bieten en snijd ze in dunne plakken. Breng ze op smaak met peper.
  • 5 Verwarm de oven op 200°C. Verdeel de helft van de pompoenpuree over de vorm en strijk glad. Verdeel hier de helft van de bietenplakjes dakpansgewijs op en herhaal dit nog eens. Dek af met de verkruimelde kaas en bak de taart in circa 40 minuten gaar en bruin. Laat nog 10 minuten staan en snijd de taart dan in punten.
  • 6 Lekker met lamsvlees.

wijnadvies

Lekker fris wit. Vanwege de geitenkaas kunt u ruimhartig Sauvignon Blanc schenken van Berg Schaduw, Gamma of Jean Sablenay. Wit met wat meer vulling kan ook: Arthur Metz Pinot Blanc bijvoorbeeld of Montalto Pinot Grigio.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 16 gram