online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch, bijgerecht
Recepten Pompoenbrood

Pompoenbrood

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels arachideolie

250 gram pompoenen

400 gram tarwebloem

100 gram maismeel

15 gram zout

1 zakje gedroogde gist

20 gram verse gist

mespunt nootmuskaat

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 theelepel kaneelpoeder

100 milliliter karnemelk


  • 1 Verwarm 2 eetlepels olie en schep de pompoen erdoor. Voeg 50 ml water toe en stoof zachtjes 10-15 minuten tot de pompoen gaar is.
  • 2 Pureer en laat afkoelen. Kneed er een deeg van met de tarwebloem, maïsmeel, zout, gist, specerijen en karnemelk. Voeg eventueel wat extra karnemelk toe als het deeg te droog is. Laat circa 10 minuten rusten.
  • 3 Bestrijk het werkblad met de rest van de olie en kneed het deeg 5 minuten. Vorm een bal en laat afgedekt 1 uur rijzen.
  • 4 Leg het deeg op de bakplaat en snijd de bovenkant om de 4 cm 1 cm diep in. Dek af en laat nog circa 45 minuten rijzen.
  • 5 Verwarm intussen de oven voor op 220°C en bak het brood in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Bestrijk het brood voor het bakken met water en druk er zonnebloempitten in.


voedingswaarde

energie 535 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 16 gram