online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

ingrediënten

250 gram pompoenen

250 gram zachte boter

250 gram lichtbruine basterdsuiker

3 bakjes eieren

250 gram zelfrijzend bakmeel

theelepel bakpoeder

1 eetlepel speculaaskruiden

sinaasappel

25 gram walnoten

50 gram gedroogde vijgen

50 gram dadels

poedersuiker

kaneelpoeder


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Kook de pompoenblokjes in een laagje water met een snuf zout in circa 15 minuten beetgaar met het deksel op de pan.
  • 3 Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  • 4 Klop in een grote kom de boter met de suiker met een mixer romig.
  • 5 Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel.
  • 6 Zeef het bakmeel, bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout boven de kom en klop langzaam erdoorheen.
  • 7 Klop als laatste de sinaasappelrasp en -sap door het beslag en klop nog een paar minuten voor extra luchtigheid.
  • 8 Schep met een spatel de pompoenblokjes, walnoten en vruchten door het beslag.
  • 9 Giet het beslag in de vorm en bak de cake in de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.
  • 10 Laat afkoelen en bestuif eventueel met poedersuiker en kaneel.
  • 11 Snijd de cake in dikke plakken.
  • 12 Lekker met crème fraîche.


voedingswaarde

energie 555 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 7 gram