online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

ingrediënten

250 gram pompoenen

250 gram zachte boter

250 gram lichtbruine basterdsuiker

3 bakjes eieren

250 gram zelfrijzend bakmeel

theelepel bakpoeder

1 eetlepel speculaaskruiden

sinaasappel

25 gram walnoten

50 gram gedroogde vijgen

50 gram dadels

poedersuiker

kaneelpoeder


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Kook de pompoenblokjes in een laagje water met een snuf zout in circa 15 minuten beetgaar met het deksel op de pan.
  • 3 Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  • 4 Klop in een grote kom de boter met de suiker met een mixer romig.
  • 5 Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel.
  • 6 Zeef het bakmeel, bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout boven de kom en klop langzaam erdoorheen.
  • 7 Klop als laatste de sinaasappelrasp en -sap door het beslag en klop nog een paar minuten voor extra luchtigheid.
  • 8 Schep met een spatel de pompoenblokjes, walnoten en vruchten door het beslag.
  • 9 Giet het beslag in de vorm en bak de cake in de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.
  • 10 Laat afkoelen en bestuif eventueel met poedersuiker en kaneel.
  • 11 Snijd de cake in dikke plakken.
  • 12 Lekker met crème fraîche.


voedingswaarde

energie 555 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 7 gram