voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Pompoencurry met boerenkool

Pompoencurry met boerenkool

ingredi├źnten

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

3 eetlepels Thaise rode currypasta

400 milliliter kokosmelk

750 gram pompoenen

300 gram zilvervliesrijst

200 gram boerenkool

1 handje koriander

75 gram cashewnoten


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui met de currypasta glazig.
  • 2 Voeg de kokosmelk, 200 ml water en de pompoenblokjes toe en laat circa 20 minuten stoven op een lage stand.
  • 3 Kook intussen de rijst.
  • 4 Voeg de boerenkool toe aan de curry en kook nog circa 5 minuten mee.
  • 5 Bestrooi de curry met de koriander en cashewnoten en serveer met de rijst.

bereidingstip

Vervang de zilvervliesrijst door witte rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 16 gram