voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pompoencurry met garnalen en frisse yoghurtsaus

Pompoencurry met garnalen en frisse yoghurtsaus

ingrediënten

1 eetlepel olie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel Thaise rode currypasta

300 gram zoete aardappels

300 gram bloemkolen

400 gram pompoenen

200 milliliter visbouillon

250 gram cocktailgarnalen

4 naanbroden

200 milliliter Griekse yoghurt

100 gram komkommers

1 teentje knoflook

rode peper

bosje koriander


  • 1 Verhit de olie in een hapjes- of stoofpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook en currypasta toe en fruit al roerend nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de zoete aardappel, bloemkool, pompoen en bouillon toe, roer door en breng op middelhoge stand aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat afgedekt 10-15 minuten stoven. Voeg de bloemkool eventueel 5 minuten later toe voor meer bite.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de yoghurtsaus en breng op smaak met zout.
  • 4 Schep de garnalen door de curry en laat 5-10 minuten garen zonder deksel op de pan.
  • 5 Rooster het naanbrood in de broodrooster of oven en snijd in punten.
  • 6 Serveer de curry in kommen en bestrooi met wat koriander. Serveer met het naanbrood en de yoghurtsaus.

bereidingstip

Deze curry smaakt ook heerlijk met witte rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 22 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier