online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pompoencurry met garnalen en frisse yoghurtsaus

Pompoencurry met garnalen en frisse yoghurtsaus

ingrediënten

1 eetlepel olie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel Thaise rode currypasta

300 gram zoete aardappels

300 gram bloemkolen

400 gram pompoenen

200 milliliter visbouillon

250 gram cocktailgarnalen

4 naanbroden

200 milliliter Griekse yoghurt

100 gram komkommers

1 teentje knoflook

rode peper

bosje koriander


  • 1 Verhit de olie in een hapjes- of stoofpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook en currypasta toe en fruit al roerend nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de zoete aardappel, bloemkool, pompoen en bouillon toe, roer door en breng op middelhoge stand aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat afgedekt 10-15 minuten stoven. Voeg de bloemkool eventueel 5 minuten later toe voor meer bite.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de yoghurtsaus en breng op smaak met zout.
  • 4 Schep de garnalen door de curry en laat 5-10 minuten garen zonder deksel op de pan.
  • 5 Rooster het naanbrood in de broodrooster of oven en snijd in punten.
  • 6 Serveer de curry in kommen en bestrooi met wat koriander. Serveer met het naanbrood en de yoghurtsaus.

bereidingstip

Deze curry smaakt ook heerlijk met witte rijst.


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 22 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier