voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Pompoenfrittata met linzensalade

Pompoenfrittata met linzensalade

ingrediënten

500 gram pompoenen

2 winterwortels

6 eetlepels olijfolie

1 citroen

2 teentjes knoflook

1 eetlepel tijm

400 gram linzen

8 eieren

200 milliliter kookroom

75 gram Parmezaanse kaas

2 uien

100 gram blanke hazelnoten


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de pompoen en wortel op een bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olie. Rooster circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Rasp de helft van de citroenschil en pers de citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met de helft van de knoflook, de helft van de tijm, 2 eetlepels olie, zout en peper door de linzen. Klop de eieren los met de room en kaas.
  • 4 Verhit de rest van de olie en bak hierin de uienringen met de rest van de knoflook en tijm.
  • 5 Leg de geroosterde pompoen en wortel op de bodem van de pan met daarop de uien. Giet het eimengsel erover en zet 25-30 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 7 Serveer de frittata met de salade en schep de geroosterde wortel en noten erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 31 gram