voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Pompoenfrittata met linzensalade

Pompoenfrittata met linzensalade

ingrediënten

500 gram pompoenen

2 winterwortels

6 eetlepels olijfolie

1 citroen

2 teentjes knoflook

1 eetlepel tijm

400 gram linzen

8 eieren

200 milliliter kookroom

75 gram Parmezaanse kaas

2 uien

100 gram blanke hazelnoten


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de pompoen en wortel op een bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olie. Rooster circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Rasp de helft van de citroenschil en pers de citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met de helft van de knoflook, de helft van de tijm, 2 eetlepels olie, zout en peper door de linzen. Klop de eieren los met de room en kaas.
  • 4 Verhit de rest van de olie en bak hierin de uienringen met de rest van de knoflook en tijm.
  • 5 Leg de geroosterde pompoen en wortel op de bodem van de pan met daarop de uien. Giet het eimengsel erover en zet 25-30 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 7 Serveer de frittata met de salade en schep de geroosterde wortel en noten erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 31 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier