online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
65 min.
hoofdgerecht
Recepten Pompoengnocchi met oesterzwammen en salie

Pompoengnocchi met oesterzwammen en salie

ingredi├źnten

500 gram kruimige aardappels

500 gram pompoenen

1 eetlepel olijfolie

nootmuskaat

2 eidooiers

150 gram bloem

2 eetlepels bloem

2 eetlepels boter

250 gram oesterzwammen

bos salie

2 teentjes knoflook


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Vorm een bal van het deeg en snijd die bal in dikke plakken. Rol elke plak uit tot een dik lint van circa 1,5 cm en snijd in stukjes van 1,5 cm.
  • 2 Rol de blokjes tussen je handen in vorm en snijd er vierkantjes van. Duw de bovenzijde in met een vork, zodat je een strepenpatroon krijgt.
  • 3 Breng water met zout aan de kook. Verwarm intussen de boter en bak hierin op middelhoge stand de oesterzwammen met de salie en knoflook.
  • 4 Kook nu de gnocchi in circa 30 seconden. Schep uit de pan als ze boven komen drijven en leg ze in de pan met oesterzwammen.
  • 5 Zet de warmtebron wat hoger en meng de gnocchi door de saus. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de salie door 2 theelepels gedroogde tijm.. Behalve met pompoen kun je de aardappelpuree ook mengen met fijngesneden tomaat of spinazie.

wijnadvies

Soave van Mastio del Loggia.


voedingswaarde

energie 375 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 11 gram