ovenschaal
bakplaat met bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
bakplaat met bakpapier
bereiden
bereidingstip
• Lekker met tuinkers eroverheen.<br/> • Wél risotto maken, maar liever niet met pompoen? Hier vind je het <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-risotto/">basisrecept</a>. . <h4>Wijntip</h4> Bij pompoenrisotto drink je een fris-zure witte wijn, of een fruitige rode wijn. . <h4>Variatietips</h4> • Voeg kaas toe, zoals geitenkaas, gorgonzola of taleggio.<br/> • Kruid je risotto met salie, rozemarijn, chili of nootmuskaat.<br/> • Zin in extra groenten? Roer dan verse spinazie door de risotto, tegen het einde van het bereiden. Lekker en gezond!<br/> • In plaats van met pompoen, kun je je risotto ook maken met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/risotto-met-kip-en-paddenstoelen/">paddenstoelen (en kip)</a>.<br/> • Ook lekker en helemaal vega: <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/risotto-met-aubergine-en-mozzarella/">met aubergine en mozzarella</a>. <br/> • Pompoen over, of zin in iets anders dan risotto? Je kunt er nog veel meer mee maken, zoals <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/pompoen-quesadilla/">quesadilla’s</a>, <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/pompoen-cheesecake/">cheesecake</a> en <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/pompoen-linzencurry/">curry</a>.. <h4>Welke pompoen is lekker bij risotto?</h4> Voor dit recept gaan we uit van pompoenblokjes: lekker snel en makkelijk. Je kunt ook andere pompoenen gebruiken, zolang de structuur maar stevig is. Dat is het belangrijkst. De beste keuzes zijn de hokkaido-pompoen of de flespompoen. . <h4>Veelgemaakte fouten bij het maken van risotto</h4> • De verkeerde rijst gebruiken. Voor risotto heb je echt risottorijst nodig. Gelukkig staat die benaming ook gewoon op de verpakking.<br/> • De rijst wassen. Dat moet je echt niet doen, want het zetmeel aan de buitenkant zorgt voor een romige textuur.<br/> • Alle bouillon in één keer toevoegen. Geen goed idee, want je moet de risotto geleidelijk koken en de bouillon beetje bij beetje toevoegen. Zo neemt de rijst het vocht goed op. <br/> • Niet blijven roeren. Blijven roeren zorgt voor gelijkmatige garing en een lekker romige structuur.. <h4>Kun je pompoenrisotto invriezen, bewaren en weer opwarmen?</h4> • Dat is mogelijk, voor maximaal 3 maanden. Maar hou er wel rekening mee dat de smaak kan veranderen. Invriezen is niet altijd goed voor de romige textuur.<br/> • Je kunt de pompoenrisotto ook maximaal 2 dagen in je koelkast bewaren, in een goed afgesloten bak. Ook nu kan de textuur wat veranderen, maar minder sterk dan bij invriezen. <br/> • De risotto warm je weer op in de pan of in de magnetron. Voeg wel eerst een beetje water of bouillon toe.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 555 kcal |
| vet | 24 gram |
| verzadigd vet | 8 gram |
| koolhydraten | 59 gram |
| eiwit | 25 gram |
WEB01-SPAR-PU