voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, tussendoortje, voorgerecht
recepten Pompoensoep met gember

Pompoensoep met gember

ingredi├źnten

2 groentebouillontabletten

2 kippenbouillontabletten

2 eetlepels olie

100 gram zoete aardappels

200 gram pompoenen

1 verse gember

2 kardemompeulen

mespunt kardemompoeder

1 limoen

chilipepervlokken

8 crackers


  • 1 Maak bouillon van 700 ml kokend water en de twee bouillontabletten. Verhit de olie en fruit hierin de aardappel- en pompoenblokjes een paar minuten.
  • 2 Voeg gember en kardemom toe en giet de bouillon erbij. Laat met het deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 3 Neem de kardemompeulen uit de pan en pureer de soep met een staafmixer. Breng verder op smaak met zout, peper en limoensap naar smaak. Garneer met wat chilipepervlokken en serveer met de crackertjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 3 gram