online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes

Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes

ingrediënten

2 eetlepels olie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel kerriepoeder

600 gram pompoenen

500 milliliter groentebouillon

100 gram Parmezaanse kaas

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

100 crème fraîche

bosje bieslook


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee.
  • 4 Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee.
  • 5 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de pompoen circa 20 minuten zacht koken met het deksel op de pan.
  • 6 Maak intussen de kaaskrokantjes.
  • 7 Meng de kaas met de rozemarijn en een snuf peper.
  • 8 Schep kleine bergjes met wat tussenruimte op de bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  • 9 Laat de krokantjes op de bakplaat afkoelen tot ze stevig zijn.
  • 10 Pureer de soep met een staafmixer glad en romig en breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi de soep met de bieslook.
  • 12 Serveer de kaaskrokantjes erbij.


voedingswaarde

energie 270 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 12 gram