voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Pompoensoep met wortel

Pompoensoep met wortel

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

1 ui

1 pompoen

2 winterwortels

2 appels

1 stukje foelie

mespunt nootmuskaatpoeder

1 liter groentebouillon

1 liter kruidenbouillon

3 eetlepels platte peterselie

3 eetlepels spinazie

6 eetlepels crème fraîche

6 eetlepels room


  • 1 Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui glazig.
  • 2 Voeg de pompoen, winterwortel en appel toe en roerbak circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de foelie toe, giet de bouillon erbij en laat dit circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 4 Haal de foelie uit de pan en pureer de soep. Breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 5 Verdeel de soep over 6 kommen en bestrooi voor het serveren met de peterselie en eventueel 1 eetlepel crème fraîche.
  • 6 Lekker met grof bruinbrood, besprenkeld met olijfolie gemengd met geperste knoflook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 2 gram