online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Pompoensoufflé

Pompoensoufflé

ingrediënten

2 eetlepels olie

1 ui

2 teentjes knoflook

600 gram pompoenen

200 groentebouillon

nootmuskaat

3 eieren

50 gram oude kaas


benodigdheden

8 glazen potten

8 souffléschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en pompoen toe en fruit 1 minuut mee.
  • 4 Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 5 Giet de pompoen af door een zeef en schep in een kom.
  • 6 Pureer de pompoen en laat afkoelen.
  • 7 Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 8 Klop de eidooiers los en schep ze samen met de kaas door de pompoenpuree.
  • 9 Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel rustig door de pompoen.
  • 10 Zet de potjes op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • 11 Verdeel het pompoenschuim over de potjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Serveer direct.
  • 12 Lekker met een groene salade.


voedingswaarde

energie 90 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 5 gram