online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Pompoenstamppot met spinazie en geitenkaas

Pompoenstamppot met spinazie en geitenkaas

ingrediënten

400 gram pompoenen

5 eetlepels olijfolie

500 gram aardappels

600 gram spinazie

8 zongedroogde tomaatjes

125 gram geitenkaas

1 handje pompoenpitten


benodigheden

bakplaat met bakpapier

bereiden
  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verdeel de pompoen over de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie, zout en peper en bak circa 25 minuten in de oven.
  • 3 Kook intussen de aardappels gaar. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  • 4 Stamp de aardappels tot een fijne puree en meng de rest van de olie, geroosterde pompoen, spinazie, zongedroogde tomaten en helft van de geitenkaas erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot extra smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de stamppot in 4 kommen, verbrokkel de rest van de geitenkaas erover en bestrooi met de pompoenpitten.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Que Mas of Jean Sablenay.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 17 gram