online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
moeilijk
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pompoentaart

Pompoentaart

ingrediënten

250 gram bloem

bloem

125 gram zachte boter

1 ei

125 gram suiker

poedersuiker

2 kaneelstokjes

3 steranijs

1 kilogram pompoen

3 eieren

150 gram suiker

85 gram bloem

1 citroen

theelepel gemberpoeder (djahé)

theelepel kaneelpoeder

kaneelpoeder

200 milliliter crème fraîche


benodigdheden

vershoudfolie

taartvorm met losse bodem

bakpapier

blindbakvulling

aluminiumfolie

  • 1 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 5 mm dik. Leg het deeg met opstaande rand in de ingevette taartvorm en snijd de bovenrand bij.
  • 2 Leg een stuk bakpapier erop met daarop de blindbakvulling en bak de bodem circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling.
  • 3 Schenk de pompoenvulling op de taartbodem tot de bodem goed bedekt is, je houdt bij een kleine taartvorm eventueel wat vulling over.
  • 4 Verlaag de oventemperatuur naar 180ºC en bak de taart nog circa 40 minuten verder. Dek de rand van de taart als deze te bruin wordt af met aluminiumfolie.
  • 5 Laat de taart afkoelen. Bestuif de taart met een vleugje kaneel en poedersuiker. Garneer eventueel met kaneelstokjes en/of steranijs.

bereidingstip

Maak de pompoenvulling nog iets kruidiger en voeg ¼ theelepel kruidnagelpoeder en ¼ theelepel nootmuskaat toe.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 10 gram