voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
8 personen
moeilijk
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Pompoentaart

Pompoentaart

ingrediënten

250 gram bloem

bloem

125 gram zachte boter

1 ei

125 gram suiker

poedersuiker

2 kaneelstokjes

3 steranijs

1 kilogram pompoen

3 eieren

150 gram suiker

85 gram bloem

1 citroen

theelepel gemberpoeder (djahé)

theelepel kaneelpoeder

kaneelpoeder

200 milliliter crème fraîche


benodigdheden

vershoudfolie

taartvorm met losse bodem

bakpapier

blindbakvulling

aluminiumfolie

  • 1 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 5 mm dik. Leg het deeg met opstaande rand in de ingevette taartvorm en snijd de bovenrand bij.
  • 2 Leg een stuk bakpapier erop met daarop de blindbakvulling en bak de bodem circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling.
  • 3 Schenk de pompoenvulling op de taartbodem tot de bodem goed bedekt is, je houdt bij een kleine taartvorm eventueel wat vulling over.
  • 4 Verlaag de oventemperatuur naar 180ºC en bak de taart nog circa 40 minuten verder. Dek de rand van de taart als deze te bruin wordt af met aluminiumfolie.
  • 5 Laat de taart afkoelen. Bestuif de taart met een vleugje kaneel en poedersuiker. Garneer eventueel met kaneelstokjes en/of steranijs.

bereidingstip

Maak de pompoenvulling nog iets kruidiger en voeg ¼ theelepel kruidnagelpoeder en ¼ theelepel nootmuskaat toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 10 gram