online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
moeilijk
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pompoentaart met vanille en ricotta

Pompoentaart met vanille en ricotta

ingrediënten

300 gram bloem

1 eetlepel bloem

75 gram witte basterdsuiker

175 gram boter

1 ei

2 eetlepels melk

400 gram pompoenen

300 milliliter volle melk

150 gram lichtbruine basterdsuiker

1 vanillestokje

2 eieren

150 gram ricotta

citroen


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.
  • 3 Neem 2/3 van het deeg en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak.
  • 4 Bekleed de taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem. Leg er een stuk bakpapier met de blindbakvulling op en bak de bodem circa 10 minuten onder in de oven.
  • 5 Neem het papier met de steunvulling eruit en bak nog circa 5 minuten verder. Neem de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
  • 6 Rol intussen de rest van het deeg uit voor het deksel van de taart en steek er in het midden een kleine cirkel uit.
  • 7 Klop de eieren los en houd 2 eetlepels apart.
  • 8 Klop de eieren met de ricotta, citroenrasp, -sap en een snuf zout goed los en roer gelijkmatig door de pompoenpuree.
  • 9 Giet de vulling in de bodem en schud even zodat eventuele luchtbellen verdwijnen.
  • 10 Leg het deegdeksel er voorzichtig op en druk de randen vast met een beetje water. Bestrijk het deksel met ei en bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 11 Laat de taart een beetje afkoelen en serveer lauwwarm met toefjes lobbig geklopte slagroom.
  • 12 Garneer eventueel met geroosterde pompoenpitten.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 11 gram