voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pompoentaartjes

Pompoentaartjes

ingrediënten

450 gram pompoenen

1 blikje gecondenseerde melk

2 eieren

1 eetlepel koekkruiden

12 plakjes bladerdeeg


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Rooster de pompoen in de oven in circa 30 minuten gaar en zacht. Laat even afkoelen en verwijder de schil.
  • 3 Verlaag de oventemperatuur naar 180ºC. Maal de geroosterde pompoen in een keukenmachine of met een staafmixer tot puree. Voeg de gecondenseerde melk, eieren en speculaaskruiden toe en meng tot een egaal mengsel.
  • 4 Snijd het bladerdeeg bij tot rondjes die in de muffinholtes passen. Verdeel de pompoenvulling over de deegbakjes en bak de pompoentaartjes in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Neem uit de oven en laat voor het serveren even afkoelen. Lekker met kaneelsuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 6 gram