voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Portobello gevuld met groentemousse, feta en amandelen

Portobello gevuld met groentemousse, feta en amandelen

ingrediënten

300 gram broccoli

bosje verse peterselie

1 eiwit

4 portobello’s

1 eetlepel olijfolie

150 gram feta

20 gram amandelschaafsel


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de broccoli in water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Giet af, pureer samen met de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Klop het eiwit met een snuf zout stijf en schep dit door de groentepuree.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de portobello’s met de holtes naar boven in de ovenschaal en bestrijk de randen met een beetje olie. Verdeel de groentemousse over de portobello’s en verkruimel de feta erover.
  • 4 Bak de portobello’s in de oven in circa 20 minuten gaar. Bestrooi ze daarna met het amandelschaafsel.
  • 5 Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 11 gram