online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Portobello met spinazie, ricotta en knapperig broodkruim

Portobello met spinazie, ricotta en knapperig broodkruim

ingrediënten

citroen

200 gram ricotta

1 teentje knoflook

3 eetlepels olijfolie

300 gram spinazie

4 portobello’s

1 handje broodkruim

1 theelepel Italiaanse kruiden


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de ricotta met de knoflook, de citroenrasp en het -sap en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Leg de portobello’s op een bakplaat, verdeel de spinazie erover en schep de ricotta erop.
  • 4 Meng het broodkruim met de Italiaanse kruiden, de rest van de olie en zout.
  • 5 Verdeel het broodkruim over de portobello’s en bak circa 20 minuten in de oven totdat het broodkruim goudbruin en knapperig is.


voedingswaarde

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 7 gram