online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Portobello-pizza met pancetta en gorgonzola

Portobello-pizza met pancetta en gorgonzola

ingrediënten

500 gram bloem

1 eetlepel gedroogde oregano

1 zakje gedroogde gist

2 eetlepels olijfolie

olijfolie

150 gram pancetta

150 gram gerookt ontbijtspek

2 portobello’s

75 gram gorgonzola


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 4 gelijke stukken.
  • 2 Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 dunne lappen en leg op de bakplaten. Bestrijk de randen van het deeg met olie en verdeel de pancetta over de pizzabodems.
  • 3 Leg de plakken portobello erop en bestrijk ze ook met olie. Bestrooi met wat versgemalen peper en verdeel de gorgonzola erover.
  • 4 Bak de pizza’s laag in de oven in circa 15 minuten gaar.

bereidingstip

Maak ook eens een grote rechthoekige pizza op de bakplaat.

wijnadvies

Witdrinkers kiezen bij dit recept voor Verdicchio dei Castelli di Jesi van Terrazzano. De roodliefhebbers gaan voor een licht gekoelde Mastio del Loggia Bardolino.


voedingswaarde

energie 705 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 31 gram