4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, klein gerecht
recepten Portobelloburger met mozzarella

Portobelloburger met mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram rucola
150 gram romatomaten
1 potje pesto
1 focaccia
150 gram mozzarella
1 snufje knoflookpoeder
2 theelepels azijn
2 theelepels citroensap
4 theelepels olijfolie
4 portobello’s

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Draai de stelen uit de hoeden van de paddenstoelen. Meng de olijfolie met het citroensap, knoflookpoeder, zout en peper tot een vinaigrette.
  • 2 Leg de portobellohoeden omgekeerd naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met de vinaigrette. Rooster de paddenstoelen 5-6 minuten niet te dicht onder de ovengrill, tot ze gaar zijn. Leg de mozzarella erop en gril nog 1-2 minuten, tot de kaas iets gesmolten is.
  • 3 Snijd het focacciabrood open en bestrijk met de pesto. Verdeel de tomaat en een pluk rucola erover. Leg de portobello’s erop en dek af met de rest van het brood.

bereidingstip

Neem ciabatta in plaats van focaccia voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 19 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier