voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Portugees stoofpotje uit Alentejo

Portugees stoofpotje uit Alentejo

ingredi├źnten

500 milliliter droge witte wijn

1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

2 laurierblaadjes

6 teentjes knoflook

1 kilogram varkensfricandeau

3 eetlepels olijfolie

2 uien

1 winterwortel

3 tomaten

1 theelepel chilipoeder

mespunt cayennepeper

1 bosje verse peterselie

1 citroen

stokbrood


  • 1 Schep het vlees uit de marinade, bewaar de marinade en dep het vlees droog. Verwijder de laurierblaadjes en de knoflook.
  • 2 Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees hierin goudbruin en schep het uit de pan.
  • 3 Giet de marinade in de pan en kook deze in tot er circa 3/4 van over is. Schenk dit vocht over het vlees.
  • 4 Hak de rest van de knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • 5 Voeg de wortel, tomaten, chilipoeder en het vlees met het vocht toe en stoof zachtjes 25-30 minuten.
  • 6 Bestrooi het gerecht met peterselie en garneer met citroen. Serveer het stokbrood erbij.

bereidingstip

Gebruik voor dit gerecht een typisch Portugese witte wijn, bijvoorbeeld Vinho Verde, om het vlees in te marineren en te stoven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 65 gram