voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Portugese stoofpot

Portugese stoofpot

ingredi├źnten

2 eetlepels extra vergine olijfolie

1 grote ui

1 winterwortel

2 aardappels

2 teentjes knoflook

1 witte kool

150 milliliter witte wijn

250 milliliter visbouillon van 1 tablet

400 gram kabeljauwfilets

2 eetlepels verse koriander

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de uienringen, de wortel en de aardappelblokjes een paar minuten tot ze licht verkleurd en wat zachter zijn.
  • 2 Voeg de knoflook en witte kool toe en roerbak even mee.
  • 3 Giet de wijn en visbouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de groenten circa 5 minuten stoven.
  • 4 Leg dan de vis erbovenop, sluit af met het deksel en laat nog 5 minuten stoven.
  • 5 Giet vlak voor het serveren nog een straaltje olijfolie over de vis en bestrooi het gerecht met koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 26 gram