online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Portugese zalmkoekjes

Portugese zalmkoekjes

ingrediënten

400 gram kruimige aardappels

400 gram zalmfilets

500 milliliter visbouillon van tablet

1 theelepel citroenrasp

1 rode peper

1 bosje platte peterselie

1 ei

100 gram paneermeel

200 milliliter zonnebloemolie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de aardappels in water met zout gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm en pel ze.
  • 2 Pocheer de zalm circa 5 minuten in de bouillon. Neem uit de bouillon en laat afkoelen.
  • 3 Stamp de aardappels grof. Prak de zalm met een vork en meng door het aardappelkruim.
  • 4 Schep er de citroenrasp, rode peper, ui, knoflook en peterselie door en breng het geheel op smaak met zout. Verdeel in 8 gelijke porties en laat afgedekt in de koelkast circa 1 uur opstijven.
  • 5 Haal de koekjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Laat nogmaals minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 6 Verhit de olie en bak hierin de zalmkoekjes om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd eventueel warm in de oven op 75°C.


voedingswaarde

energie 760 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 28 gram