voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Portugese zalmkoekjes

Portugese zalmkoekjes

ingrediënten

400 gram kruimige aardappels

400 gram zalmfilets

500 milliliter visbouillon van tablet

1 theelepel citroenrasp

1 rode peper

1 bosje platte peterselie

1 ei

100 gram paneermeel

200 milliliter zonnebloemolie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de aardappels in water met zout gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm en pel ze.
  • 2 Pocheer de zalm circa 5 minuten in de bouillon. Neem uit de bouillon en laat afkoelen.
  • 3 Stamp de aardappels grof. Prak de zalm met een vork en meng door het aardappelkruim.
  • 4 Schep er de citroenrasp, rode peper, ui, knoflook en peterselie door en breng het geheel op smaak met zout. Verdeel in 8 gelijke porties en laat afgedekt in de koelkast circa 1 uur opstijven.
  • 5 Haal de koekjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Laat nogmaals minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 6 Verhit de olie en bak hierin de zalmkoekjes om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd eventueel warm in de oven op 75°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 28 gram