voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
45 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Potloodbrownies

Potloodbrownies

ingrediënten

150 gram boter

200 gram pure chocolade

3 eieren

125 gram donkerbruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

45 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram witte chocolade

1 bakje sprinkels, gebaksdecoratie


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

  • 1 Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Smelt de boter op een lage stand in een steelpannetje. Haal dit pannetje vervolgens van de warmtebron, roer de pure chocolade erdoor en laat rustig smelten.
  • 3 Klop de eieren, basterd- en vanillesuiker met een mespuntje zout circa 5 minuten met een mixer. Schenk de gesmolten chocolade al mixend bij het eiermengsel.
  • 4 Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng tot een egaal beslag.
  • 5 Giet het beslag in de bakvorm, bak in circa 20 minuten gaar in de oven en laat 30 minuten afkoelen.
  • 6 Haal de brownies uit de bakvorm en snijd er met een scherp mes potloodvormen uit.
  • 7 Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrijk de potloodbrownies met de witte chocolade, maar laat onder de punt een gedeelte vrij.
  • 8 Bestrooi daarna het rechthoekige gedeelte met de sprinkels.

bereidingstip

Heb je reepjes brownie over? Combineer ze met roomijs of vanilleyoghurt voor een heerlijk toetje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 6 gram