online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
45 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Potloodbrownies

Potloodbrownies

ingrediënten

150 gram boter

200 gram pure chocolade

3 eieren

125 gram donkerbruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

45 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram witte chocolade

1 bakje sprinkels, gebaksdecoratie


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

  • 1 Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Smelt de boter op een lage stand in een steelpannetje. Haal dit pannetje vervolgens van de warmtebron, roer de pure chocolade erdoor en laat rustig smelten.
  • 3 Klop de eieren, basterd- en vanillesuiker met een mespuntje zout circa 5 minuten met een mixer. Schenk de gesmolten chocolade al mixend bij het eiermengsel.
  • 4 Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng tot een egaal beslag.
  • 5 Giet het beslag in de bakvorm, bak in circa 20 minuten gaar in de oven en laat 30 minuten afkoelen.
  • 6 Haal de brownies uit de bakvorm en snijd er met een scherp mes potloodvormen uit.
  • 7 Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrijk de potloodbrownies met de witte chocolade, maar laat onder de punt een gedeelte vrij.
  • 8 Bestrooi daarna het rechthoekige gedeelte met de sprinkels.

bereidingstip

Heb je reepjes brownie over? Combineer ze met roomijs of vanilleyoghurt voor een heerlijk toetje.


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 6 gram