voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
recepten Preisoep met geroosterde beenham

Preisoep met geroosterde beenham

ingrediënten

2 kruimige aardappels

300 gram preien

800 milliliter kippenbouillon

100 gram beenhammen

125 milliliter crème fraîche

kerriepoeder


  • 1 Kook de aardappels en prei in de kippenbouillon in circa 15 minuten gaar.
  • 2 Rooster intussen de hamreepjes in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Pureer de soep en verdeel over warme soepkoppen of borden. Schep er een lepel crème fraîche op, bestrooi met kerriepoeder en maak het geheel af met de hamreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 7 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier