online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Preitaart met parmezaangratin

Preitaart met parmezaangratin

ingrediënten

25 gram boter

25 gram bloem

250 milliliter melk

50 gram Parmezaanse kaas

6 dunne stengels preien

8 plakjes bladerdeeg


benodigdheden

rechthoekige ovenschaal

  • 1 Verwarm de boter op een lage stand. Laat de boter smelten, maar niet verkleuren. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loskomt. Giet er beetje bij beetje de warme melk bij en klop goed met een garde voor een gladde saus. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Roer van de warmtebron af de kaas erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus staan tot later gebruik.
  • 2 Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Blancheer de prei circa 3 minuten in het kokende water. Spoel de preien onder koud water af en laat goed uitlekken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en druk de naden goed aan. Laat het deeg aan de rand overhangen of snijd het netjes bij.
  • 4 Snijd de preien af tot ze precies in de lengte in de schaal passen en leg ze met het snijvlak naar boven op het deeg. Giet de kaassaus erover en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten goudbruin.


voedingswaarde

energie 540 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 15 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier