online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

ingrediënten

2 sneeën wit brood

1 eetlepel olijfolie

5 sjalotjes

2 eetlepels pijnboompitten

1 eetlepel kerriepoeder

75 gram gedroogde abrikozen

5 gedroogde tomaten op olie

1 eetlepel citroensap

1 ei

500 gram rundergehakt

10 groene olijven met piment

5 zwarte olijven


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de korst van het brood en verkruimel het brood. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten.
  • 2 Schep de pijnboompitten en kerriepoeder door de sjalotjes, roerbak ze 2 minuten en voeg de abrikozen, tomaten en het citroensap toe.
  • 3 Kneed het broodkruim, versgemalen peper, zout, ei en het roerbakmengsel door het gehakt. Vorm van het gehakt een langwerpig brood en leg dit in de cakevorm.
  • 4 Zet de vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 40-45 minuten gaar. Dek de bovenkant af met folie als deze te donker wordt.
  • 5 Garneer de bovenkant met gehalveerde of in plakjes gesneden olijven. Lekker met een groene salade en vloerbrood.

wijnadvies

Côtes du Rhône-Villages, Côtes du Ventoux, Coteaux du Languedoc, Corbières, Minervois of een Cabernet Sauvignon uit Zuid-Afrika, Chili of Australië (16-18ºC).


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 30 gram