voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

ingrediënten

2 sneeën wit brood

1 eetlepel olijfolie

5 sjalotjes

2 eetlepels pijnboompitten

1 eetlepel kerriepoeder

75 gram gedroogde abrikozen

5 gedroogde tomaten op olie

1 eetlepel citroensap

1 ei

500 gram rundergehakt

10 groene olijven met piment

5 zwarte olijven


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de korst van het brood en verkruimel het brood. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten.
  • 2 Schep de pijnboompitten en kerriepoeder door de sjalotjes, roerbak ze 2 minuten en voeg de abrikozen, tomaten en het citroensap toe.
  • 3 Kneed het broodkruim, versgemalen peper, zout, ei en het roerbakmengsel door het gehakt. Vorm van het gehakt een langwerpig brood en leg dit in de cakevorm.
  • 4 Zet de vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 40-45 minuten gaar. Dek de bovenkant af met folie als deze te donker wordt.
  • 5 Garneer de bovenkant met gehalveerde of in plakjes gesneden olijven. Lekker met een groene salade en vloerbrood.

wijnadvies

Côtes du Rhône-Villages, Côtes du Ventoux, Coteaux du Languedoc, Corbières, Minervois of een Cabernet Sauvignon uit Zuid-Afrika, Chili of Australië (16-18ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 30 gram