online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Provençaalse aardappelschotel met gehakt

Provençaalse aardappelschotel met gehakt

ingrediënten

750 gram vastkokende aardappels

400 gram rundergehakt

400 gram half-om-half gehakt

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel verse Provençaalse kruiden

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

2 teentjes knoflook

400 gram tomatenblokjes

50 gram groene olijven

50 gram zwarte olijven

liter vleesbouillon

liter kruidenbouillon


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Bak het gehakt in 1 eetlepel olijfolie met de Provençaalse kruiden in een koekenpan snel rul. Roer de knoflook uit de knijper door het gehakt en breng het op smaak met zout en peper.
  • 2 Smeer een vuurvaste schaal in met 1 eetlepel olijfolie. Leg op de bodem van de schaal eenderde van de aardappelplakjes. Strooi er zout en peper op. Schep op deze laag de helft van het gehakt. Verdeel de helft van de tomaatstukjes en olijven over het gehakt, dat weer voorzien wordt van een laag aardappel. Verdeel de rest van het gehakt over de aardappelplakjes. Dek deze laag toe met de laatste aardappelplakjes, gevolgd door de laatste tomaatstukjes en olijven.
  • 3 Giet de hete bouillon in de schaal. Dek deze af met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer of de aardappelplakjes gaar zijn.

wijnadvies

Zo'n Mediterraan gerecht vraagt om een Mediterrane rosé, van de Provence bijvoorbeeld, of een rosé uit Italië (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 23 gram