voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Provençaalse groentesoep met pistou

Provençaalse groentesoep met pistou

ingrediënten

1 liter groentebouillon

1 courgette

1 winterwortel

6 bospenen

1 rode paprika

400 gram tuinbonen

400 gram flageolets

2 lente-/bosuitjes

3 tomaten

200 gram peultjes

2 eetlepels Provençaalse kruiden

1 stokbrood

25 gram basilicum

2 teentjes knoflook

50 gram Parmezaanse kaas

4 eetlepels olijfolie extra vergine


  • 1 Pureer voor de pistou de basilicum met de knoflook, kaas en peper. Meng de olijfolie erdoor tot een dikke saus ontstaat.
  • 2 Breng de bouillon aan de kook. Voeg de courgette, wortel en paprika toe en kook zachtjes 8-10 minuten. Spoel koud water over de boontjes en laat uitlekken.
  • 3 Meng de bosui, tomaten, peultjes, boontjes en kruiden door de soep en laat nog 4-5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Verdeel de groentesoep over kommen en schep een lepel pistou erin. Serveer met het stokbrood en de rest van de pistou.

wijnadvies

Een perfect recept bij de rosé van Sensas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 19 gram