online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Provençaalse kaasfondue

Provençaalse kaasfondue

ingrediënten

1 teentje knoflook

400 milliliter droge witte wijn

400 gram gruyère

400 gram belegen kaas

400 gram emmentaler kaas

400 gram belegen boerenkaas

1 theelepel dijonmosterd

1 theelepel verse rozemarijn

theelepel gedroogde rozemarijn

1 theelepel verse oregano

theelepel gedroogde oregano

1 eetlepel verse tijm

theelepel gedroogde tijm

1 eetlepel maizena

1 eetlepel aardappelzetmeel


benodigdheden

fonduepan

rechaud

  • 1 Wrijf de kaasfonduepan (caquelon) in met de knoflook.
  • 2 Verhit de wijn tegen de kook aan en smelt hierin al roerend in gedeelten de kaas.
  • 3 Breng op smaak met de mosterd, rozemarijn en tijm.
  • 4 Bind de fondue met aangelengde maizena en serveer met stokbrood, geblancheerde broccoliroosjes, wortel en cherry-/kerstomaatjes.


voedingswaarde

energie 875 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 43 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 58 gram