voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Provençaalse kaasfondue

Provençaalse kaasfondue

ingrediënten

1 teentje knoflook

400 milliliter droge witte wijn

400 gram gruyère

400 gram belegen kaas

400 gram emmentaler kaas

400 gram belegen boerenkaas

1 theelepel dijonmosterd

1 theelepel verse rozemarijn

theelepel gedroogde rozemarijn

1 theelepel verse oregano

theelepel gedroogde oregano

1 eetlepel verse tijm

theelepel gedroogde tijm

1 eetlepel maizena

1 eetlepel aardappelzetmeel


benodigdheden

fonduepan

rechaud

  • 1 Wrijf de kaasfonduepan (caquelon) in met de knoflook.
  • 2 Verhit de wijn tegen de kook aan en smelt hierin al roerend in gedeelten de kaas.
  • 3 Breng op smaak met de mosterd, rozemarijn en tijm.
  • 4 Bind de fondue met aangelengde maizena en serveer met stokbrood, geblancheerde broccoliroosjes, wortel en cherry-/kerstomaatjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 43 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 58 gram