voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Provençaalse kipspiesjes met gepofte aardappel

Provençaalse kipspiesjes met gepofte aardappel

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

300 gram kipfilets

16 cherry-/kerstomaatjes

2 gele paprika's

2 groene paprika's

4 grote aardappels

6 eetlepels knoflooksaus


  • 1 Meng olijfolie met knoflook, zout, peper en Provençaalse kruiden. Schep de kip, tomaatjes en paprika door dit mengsel.
  • 2 Prik de schil van de aardappelen in, houd ze even onder de kraan en zet ze een beetje uit elkaar, onafgedekt, op een magnetronschaal 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron tot ze beetgaar zijn.
  • 3 Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze daarin nog even nagaren. Verwarm de ovengrill.
  • 4 Rijg de kip, tomaat en paprika aan de prikkers en rooster ze 10-12 minuten onder de ovengrill. Keer ze af en toe om.
  • 5 Vouw het folie van de aardappels open en breek of snijd de aardappel aan de bovenkant open.
  • 6 Verdeel er knoflooksaus over. Serveer de aardappelen met de spiesjes.

bereidingstip

Je kunt de spiesjes en de aardappels ook op de barbecue bereiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 21 gram