voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Provençaalse kipspiesjes met gepofte aardappel

Provençaalse kipspiesjes met gepofte aardappel

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

300 gram kipfilets

16 cherry-/kerstomaatjes

2 gele paprika's

2 groene paprika's

4 grote aardappels

6 eetlepels knoflooksaus


  • 1 Meng olijfolie met knoflook, zout, peper en Provençaalse kruiden. Schep de kip, tomaatjes en paprika door dit mengsel.
  • 2 Prik de schil van de aardappelen in, houd ze even onder de kraan en zet ze een beetje uit elkaar, onafgedekt, op een magnetronschaal 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron tot ze beetgaar zijn.
  • 3 Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze daarin nog even nagaren. Verwarm de ovengrill.
  • 4 Rijg de kip, tomaat en paprika aan de prikkers en rooster ze 10-12 minuten onder de ovengrill. Keer ze af en toe om.
  • 5 Vouw het folie van de aardappels open en breek of snijd de aardappel aan de bovenkant open.
  • 6 Verdeel er knoflooksaus over. Serveer de aardappelen met de spiesjes.

bereidingstip

Je kunt de spiesjes en de aardappels ook op de barbecue bereiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 21 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier