voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
brunch, hoofdgerecht
Recepten Provençaalse pannenkoek met linzen

Provençaalse pannenkoek met linzen

ingrediënten

1 pak eierpannenkoekmix

125 gram gerookte spekblokjes

2 eetlepels olijfolie

2 stengels bleekselderij

1 gele paprika

2 teentjes knoflook

1 theelepel Provençaalse kruiden

400 gram linzen

1 eetlepel balsamicoazijn

125 gram tomatentapenade

125 gram olijventapenade


  • 1 Bereid het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Voeg de olijfolie toe en bak hierin de bleekselderij, paprika, knoflook en de Provençaalse kruiden circa 3 minuten mee. Schep de linzen met de balsamicoazijn door het groentemengsel.
  • 3 Giet steeds een soeplepel pannenkoekenbeslag op wat van het groentemengsel en bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin. Snijd in punten en serveer met tomaten- of olijventapenade.

bereidingstip

Voor snelle Provençaalse pannenkoeken: verwarm 8 kant-en-klare naturel pannenkoeken, bestrijk ze met de tapenade en verdeel het groentemengsel erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram