voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
brunch, hoofdgerecht
recepten Provençaalse pannenkoek met linzen

Provençaalse pannenkoek met linzen

ingrediënten

1 pak eierpannenkoekmix

125 gram gerookte spekblokjes

2 eetlepels olijfolie

2 stengels bleekselderij

1 gele paprika

2 teentjes knoflook

1 theelepel Provençaalse kruiden

400 gram linzen

1 eetlepel balsamicoazijn

125 gram tomatentapenade

125 gram olijventapenade


  • 1 Bereid het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Voeg de olijfolie toe en bak hierin de bleekselderij, paprika, knoflook en de Provençaalse kruiden circa 3 minuten mee. Schep de linzen met de balsamicoazijn door het groentemengsel.
  • 3 Giet steeds een soeplepel pannenkoekenbeslag op wat van het groentemengsel en bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin. Snijd in punten en serveer met tomaten- of olijventapenade.

bereidingstip

Voor snelle Provençaalse pannenkoeken: verwarm 8 kant-en-klare naturel pannenkoeken, bestrijk ze met de tapenade en verdeel het groentemengsel erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier