voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Provençaalse plaatpizza

Provençaalse plaatpizza

ingrediënten

5 eetlepels olijfolie

500 gram uien

eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

1 pak pizzadeeg

400 gram mix voor pizzadeeg

315 milliliter pastasaus

500 gram tomaten

92 gram ansjovisfilets

50 gram zwarte olijven


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 3 eetlepels olijfolie en schep de uien, de Provençaalse kruiden en zout en peper erdoor.
  • 2 Smoor de uien, afgedekt, in 15 minuten zachtjes gaar. Schep halverwege een keer om.
  • 3 Leg het pizzadeeg op de bakplaat (als je de mix voor pizzadeeg gebruikt, bereid je die met 2 eetlepels olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking).
  • 4 Maak een rand door het deeg iets om te rollen. Verdeel de pastasaus over de deegbodem en verdeel het uimengsel erover.
  • 5 Leg de plakken tomaat erop en strooi er peper over.
  • 6 Leg de ansjovis er in een ruitpatroon op en leg de olijven op de kruispunten.
  • 7 Bestrijk de deegranden goed met olijfolie.
  • 8 Bak de pizza in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Druppel er nog wat olijfolie over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 16 gram