voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Provençaalse stoofschotel

Provençaalse stoofschotel

ingrediënten

750 milliliter rode wijn

3 teentjes knoflook

3 laurierblaadjes

1 ui

1 kilogram sukadelap

3 eetlepels olijfolie

bloem

500 milliliter rundvleesbouillon

2 uien

1 blik tomatenblokjes

4 vastkokende aardappels

500 gram winterwortels

250 gram champignons

takje tijm

takje rozemarijn

100 gram zwarte olijven


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Zeef de marinade en zet deze apart.
  • 2 Bestrooi het vlees met zout en peper en haal het door de bloem. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het sukadevlees rondom bruin.
  • 3 Giet de marinade, de rest van de wijn en de bouillon erbij en voeg de gesnipperde uien toe. Stoof afgedekt zachtjes 2 uur.
  • 4 Voeg de tomaten met sap, de aardappels, wortel, champignons en tijm toe en stoof nog circa 30 minuten.
  • 5 Verwijder de takjes tijm. Voeg vlak voor het serveren de olijven toe aan de stoofschotel. Lekker met bruin stokbrood.

bereidingstip

Gebruik ook eens de mediterrane marinade elders op boodschappen.nl

wijnadvies

De Zuid-Franse warmte is ook te proeven in Poème Grenache Syrah.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 61 gram