online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Provençaalse stoofschotel

Provençaalse stoofschotel

ingrediënten

750 milliliter rode wijn

3 teentjes knoflook

3 laurierblaadjes

1 ui

1 kilogram sukadelap

3 eetlepels olijfolie

bloem

500 milliliter rundvleesbouillon

2 uien

1 blik tomatenblokjes

4 vastkokende aardappels

500 gram winterwortels

250 gram champignons

takje tijm

takje rozemarijn

100 gram zwarte olijven


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Zeef de marinade en zet deze apart.
  • 2 Bestrooi het vlees met zout en peper en haal het door de bloem. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het sukadevlees rondom bruin.
  • 3 Giet de marinade, de rest van de wijn en de bouillon erbij en voeg de gesnipperde uien toe. Stoof afgedekt zachtjes 2 uur.
  • 4 Voeg de tomaten met sap, de aardappels, wortel, champignons en tijm toe en stoof nog circa 30 minuten.
  • 5 Verwijder de takjes tijm. Voeg vlak voor het serveren de olijven toe aan de stoofschotel. Lekker met bruin stokbrood.

bereidingstip

Gebruik ook eens de mediterrane marinade elders op boodschappen.nl

wijnadvies

De Zuid-Franse warmte is ook te proeven in Poème Grenache Syrah.


voedingswaarde

energie 815 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 61 gram