online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Provencaalse vleesrolletjes

Provencaalse vleesrolletjes

ingrediënten

4 ongepaneerde schnitzels

75 gram zwarte olijven

75 gram groene olijven

5 ansjovisfilets

1 teentje knoflook

1 eetlepel verse Provençaalse kruiden

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels pijnboompitten

3 eetlepels amandelen

25 gram boter

150 milliliter vleesbouillon

150 milliliter kookroom


benodigdheden

vershoudfolie

keukengaren

  • 1 Sla het vlees onder vershoudfolie iets platter. Meng de olijven, ansjovisfilets, knoflook, de helft van de kruiden, 2 eetlepels olijfolie en versgemalen peper. Bestrijk de schnitzels aan één kant met dit mengsel.
  • 2 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Strooi ze over het olijvenmengsel. Rol het vlees op en bind de rolletjes vast met keukengaren.
  • 3 Verhit de boter met de rest van de olijfolie en bak de vleesrolletjes in circa 5 minuten rondom bruin.
  • 4 Voeg de bouillon toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 5 Neem de rolletjes uit de pan. Roer de kookroom door het stoofvocht en laat de saus iets inkoken. Meng de rest van de kruiden erdoor.
  • 6 Serveer de vleesrolletjes op aardappelpuree of met gekookte krieltjes en giet de saus erover.
  • 7 Lekker met sperziebonen of courgette.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 29 gram