online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
40 min.
bijgerecht
Recepten Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

ingrediënten

200 gram gedroogde abrikozen

200 gram gedroogde pruimen zonder pit

100 gram blanke rozijnen

2 teentjes knoflook

200 gram rietsuiker

200 gram lichtbruine basterdsuiker

125 milliliter witte wijnazijn

2 theelepels kerriepoeder


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Snijd de abrikozen en pruimen iets kleiner. Kook alle ingrediënten met 125 ml water zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan en roer af en toe. Laat eventueel nog iets langer koken zonder deksel als de chutney nog te dun is.
  • 2 Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken.
  • 3 Lekker bij vlees en kaas.


voedingswaarde

energie 1080 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 243 gram
eiwit 9 gram