online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

12 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pruimentaart met walnoten

Pruimentaart met walnoten

ingrediënten

350 gram bloem

50 gram suiker

15 gram gedroogde gist

30 gram verse gist

175 milliliter melk

50 gram boter

1 ei

2 kilogram pruimen

125 gram boter

100 gram bloem

100 gram walnoten

1 theelepel kaneel

125 gram lichtbruine basterdsuiker

50 gram walnoten


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de bloem met suiker en een snufje zout. Los de gist op in de melk. Voeg de boter bij de melk.
  • 2 Giet het melkmengsel en het ei bij de bloem en mix of kneed er een deeg van. Laat dit afgedekt 45 minuten rijzen.
  • 3 Kneed het deeg na het rijzen nog een keer door en druk het uit op de bakplaat. Dek het deeg af en laat 15 minuten rusten.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pruimen met de snijkant naar boven dicht naast elkaar op het deeg.
  • 5 Wrijf of meng de boterstukjes met bloem, gemalen walnoten, kaneel en basterdsuiker tot grove kruimels.
  • 6 Verdeel deze over de pruimen en strooi daarover de grof gehakte walnoten.
  • 7 Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Lekker met lobbig geklopte slagroom of crème fraîche, bestrooid met kaneel.


voedingswaarde

energie 480 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 10 gram