online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
12 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pruimentaart met walnoten

Pruimentaart met walnoten

ingrediënten

350 gram bloem

50 gram suiker

15 gram gedroogde gist

30 gram verse gist

175 milliliter melk

50 gram boter

1 ei

2 kilogram pruimen

125 gram boter

100 gram bloem

100 gram walnoten

1 theelepel kaneel

125 gram lichtbruine basterdsuiker

50 gram walnoten


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de bloem met suiker en een snufje zout. Los de gist op in de melk. Voeg de boter bij de melk.
  • 2 Giet het melkmengsel en het ei bij de bloem en mix of kneed er een deeg van. Laat dit afgedekt 45 minuten rijzen.
  • 3 Kneed het deeg na het rijzen nog een keer door en druk het uit op de bakplaat. Dek het deeg af en laat 15 minuten rusten.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pruimen met de snijkant naar boven dicht naast elkaar op het deeg.
  • 5 Wrijf of meng de boterstukjes met bloem, gemalen walnoten, kaneel en basterdsuiker tot grove kruimels.
  • 6 Verdeel deze over de pruimen en strooi daarover de grof gehakte walnoten.
  • 7 Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Lekker met lobbig geklopte slagroom of crème fraîche, bestrooid met kaneel.


voedingswaarde

energie 480 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 10 gram