voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, bijgerecht
Recepten Pulled chicken met asperges en courgette

Pulled chicken met asperges en courgette

ingrediënten

600 gram kipdijfilets

theelepel cayennepeper

1 liter kippenbouillon

3 teentjes knoflook

1 verse gember

500 gram groene asperges

1 courgette

100 milliliter olijfolie

4 bladeren ijsbergsla

1 winterwortel

2 sjalotjes

2 eetlepels limoensap

1 theelepel honing


  • 1 Bestrooi de kip met de cayennepeper. Kook de kip zachtjes in de bouillon met de knoflook en gember in circa 15 minu­ten gaar. Schep de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Gebruik de bouillon even­ tueel voor een soep.
  • 2 Snijd de houtach­tige onderkanten van de asperges. Meng de courgette en asperges met de helft van de olijfolie.
  • 3 Meng de rest van de olijfolie met de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Trek het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster hierin de courgette en asperges circa 2 minuten per kant. Snijd de asper­ges daarna iets kleiner.
  • 5 Vul de slablade­ren met de geraspte wortel, courgette, pulled chicken en asperges. Giet de dressing erover.

bereidingstip

Vervang de kipdijfilet in dit recept door kip­karbonades. Kipfilets bevatten nauwelijks vet en worden daardoor snel droog, daarom is dit deel van de kip minder geschikt voor de bereiding van pulled chicken.. Neem peultjes in plaats van groene asperges en kook deze kort.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 31 gram