voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

ingredi├źnten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel sambal trassi

1 bloemkool

1 theelepel laos

200 milliliter kokosmelk

250 gram couscous

2 eetlepels platte peterselie

2 eetlepels verse bladselderij

4 rode puntpaprika’s

100 gram feta


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
  • 2 Bak de sambal 1 minuut mee.
  • 3 Voeg de bloemkool, laos en kokosmelk toe en stoof zachtjes 15-20 minuten. Schep af en toe om.
  • 4 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de couscous met 1 eetlepel peterselie door de gestoofde bloemkool.
  • 5 Vul de paprikahelften met dit mengsel en verdeel de feta en de rest van de peterselie erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 16 gram