online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

ingredi├źnten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel sambal trassi

1 bloemkool

1 theelepel laos

200 milliliter kokosmelk

250 gram couscous

2 eetlepels platte peterselie

2 eetlepels verse bladselderij

4 rode puntpaprika’s

100 gram feta


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
  • 2 Bak de sambal 1 minuut mee.
  • 3 Voeg de bloemkool, laos en kokosmelk toe en stoof zachtjes 15-20 minuten. Schep af en toe om.
  • 4 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de couscous met 1 eetlepel peterselie door de gestoofde bloemkool.
  • 5 Vul de paprikahelften met dit mengsel en verdeel de feta en de rest van de peterselie erover.


voedingswaarde

energie 540 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 16 gram