online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Puntpaprika met gehakt en olijven

Puntpaprika met gehakt en olijven

ingrediënten

50 gram pijnboompitten

500 gram rundergehakt

125 gram olijven zonder pit

12 gedroogde tomaten op olie

2 eetlepels basilicum

2 teentjes knoflook

4 rode puntpaprika’s

2 eetlepels olijfolie


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Meng het gehakt met de pijnboompitten, olijven, tomaten, basilicum, knoflook, zout en peper.
  • 4 Snijd aan de steelkant van de paprika een kapje eraf en snijd de paprika aan de onderkant bij de punt iets in.
  • 5 Schep de vulling met een lange (ijs)lepel in de paprika’s en druk de vulling met de lepel naar beneden.
  • 6 Vul de paprika’s voor 3/4 en leg ze naast elkaar in de ovenschaal met de kapjes ernaast.
  • 7 Bestrijk met de olie en zet circa 30 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 28 gram