voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
Recepten Puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot

Puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

750 gram zoete aardappels

100 milliliter sinaasappelsap

3 eetlepels mascarpone

1 rode peper


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Schep de zoete aardappels erdoor. Voeg 100 ml sinaasappelsap, een scheutje water en zout toe en kook de aardappels met het deksel op de pan in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en vang het vocht op.
  • 3 Voeg 3 eetlepels mascarpone en eventueel een scheutje kookvocht toe en stamp de aardappels tot een smeuïge puree. Schep er eventueel 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes gesneden, door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Lekker bij rundvlees, varkensvlees en kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 3 gram