voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Quiche ham-kaas

Quiche ham-kaas

ingrediënten

200 gram bloem

bloem

100 gram boter

2 eetlepels boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

2 uien

200 gram hamreepjes

4 eieren

125 milliliter slagroom

150 gram belegen kaas


benodigdheden

quichevorm

springvorm

  • 1 Kneed met de hand of met de keukenmachine van bloem, boter, een snufje zout en 5 eetlepels water een soepel deeg. Laat het deeg een uur afgedekt in de koelkast rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de springvorm in met boter en bestuif met bloem.
  • 3 Verwarm de boter voor de vulling en fruit de uien in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de hamreepjes toe en bak nog een minuut mee. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper en geraspte kaas.
  • 4 Rol het deeg uit tot een ronde lap van circa 4 mm dik en bekleed de springvorm ermee. Verdeel de ui en ham over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en snijd de randen van het deeg recht af.
  • 5 Bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche buiten de oven nog 10 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.

wijnadvies

Klassiek gerecht uit de Elzas wordt nog klassieker met Arthur Metz Pinot Blanc als begeleider.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 32 gram