voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola

Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola

ingrediënten

25 gram boter

6 rode uien

5 takjes verse tijm

1 teentje knoflook

1 eetlepel rodewijnazijn

5 plakjes hartigetaartdeeg

4 eieren

200 gram crème fraîche

200 gram zachte geitenkaas

1 mespunt nootmuskaatpoeder

40 gram pijnboompitten

125 gram rucola


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de boter en bak hierin de uien met de tijmblaadjes, knoflook en azijn in circa 15 minuten zacht.
  • 2 Ver de quichevorm in en bekleed met het deeg. Klop de eieren los en roer de crème fraîche, geitenkaas, nootmuskaat, pijnboompitten en 2/3 van de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel het uienmengsel over het deeg en giet het eimengsel erover. Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
  • 4 Verdeel voor het serveren de overige rucola over de quiche.

wijnadvies

Berglicht Sauvignon Blanc, Nava Rueda of Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 26 gram