voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola

Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola

ingrediënten

25 gram boter

6 rode uien

5 takjes verse tijm

1 teentje knoflook

1 eetlepel rodewijnazijn

5 plakjes hartigetaartdeeg

4 eieren

200 gram crème fraîche

200 gram zachte geitenkaas

1 mespunt nootmuskaatpoeder

40 gram pijnboompitten

125 gram rucola


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de boter en bak hierin de uien met de tijmblaadjes, knoflook en azijn in circa 15 minuten zacht.
  • 2 Ver de quichevorm in en bekleed met het deeg. Klop de eieren los en roer de crème fraîche, geitenkaas, nootmuskaat, pijnboompitten en 2/3 van de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel het uienmengsel over het deeg en giet het eimengsel erover. Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
  • 4 Verdeel voor het serveren de overige rucola over de quiche.

wijnadvies

Berglicht Sauvignon Blanc, Nava Rueda of Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 26 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier