voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Quiche met knolselderij en groene salade

Quiche met knolselderij en groene salade

ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg

6 plakjes hartigetaartdeeg

300 gram knolselderij

4 eieren

200 milliliter crème fraîche

250 gram oude kaas

250 gram belegen kaas

1 snufje nootmuskaat

1 eetlepel witte wijnazijn

1 theelepel mosterd

3 eetlepels olie

100 gram gemengde sla


benodigdheden

springvorm

  • 1 Laat het deeg ontdooien. Kook de plakjes selderij in water in een paar minuten beetgaar en giet af.
  • 2 Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat de randen losjes overhangen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  • 4 Bedek het deeg met een laagje selderij en verdeel hier wat kaasvulling over.
  • 5 Vul aan met een laagje selderij en vervolg met de kaasvulling tot alles op is.
  • 6 Bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en mooi bruin.
  • 7 Laat de quiche buiten de oven even rusten.
  • 8 Maak ondertussen een dressing van azijn, mosterd en olie en schep dit door de gemengde sla. Serveer dit bij de quiche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 29 gram