online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Quiche met zalm en champignons

Quiche met zalm en champignons

ingrediënten

400 gram diepvrieszalmfilets

100 milliliter visbouillon van tablet

250 gram champignons

40 gram boter

1 eetlepel citroensap

4 eieren

40 gram bloem

300 milliliter melk

100 milliliter slagroom

2 eetlepels verse peterselie

1 lente-/bosui

75 gram gruyère

200 gram bloem

100 gram boter


benodigdheden

vershoudfolie

quichevorm

taartvorm

  • 1 Maal voor het deeg met behulp van een keukenmachine bloem, boter en een snufje zout tot een korrelige massa.
  • 2 Voeg bij beetjes tegelijk (circa 100 ml) ijskoud water toe totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed er met de handen een bal van en leg deze bal, gewikkeld in folie, een uur in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Pocheer intussen de zalmfilet net gaar in de visbouillon. Snijd de uitgelekte zalm in kleine stukjes.
  • 4 Bak de champignons in de helft van de boter en besprenkel met citroensap.
  • 5 Klop in een kom met een handmixer de eieren los en voeg al kloppend de bloem, melk en slagroom toe. Schep de gebakken champignons, stukjes zalm, peterselie en zout en peper erdoor.
  • 6 Rol de bal deeg uit en bekleed een met boter ingesmeerde quiche- of taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 7 Vul de vorm met de zalmchampignonvulling. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de quiche circa 40 minuten in de oven. Snijd de quiche in het gewenste aantal punten.

bereidingstip

Gebruik voor de quiche net ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg. Druk de naden goed tegen elkaar aan en snijd het deeg dat over de rand van de vorm hangt bij of sla het terug over de vulling. Of gebruik voor een snellere variant een pak kant-en-klaar quichedeeg.

wijnadvies

Lekker met een volle, klassieke chardonnay uit Europa.


voedingswaarde

energie 965 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 45 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier