online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Quinoa met avocado en spinazie

Quinoa met avocado en spinazie

ingredi├źnten

225 gram quinoa

1 avocado

1 avocado

1 citroen

1 theelepel chilipepervlokken

theelepel chilipoeder

75 gram pijnboompitten

75 gram pittenmix

75 milliliter olijfolie

2 teentjes knoflook

1 sjalot

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

500 gram spinazie


  • 1 Spoel de quinoa af en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe door.
  • 2 Besprenkel de avocado met de helft van het citroensap en de helft van de chilivlokken en zet apart.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 4 Verhit een beetje olijfolie in een wok en roerbak hierin de knoflook, het sjalotje, de overige chilivlokken en de komijn. Roerbak de spinazie 2-3 minuten mee.
  • 5 Laat het spinanaziemengsel indien nodig een beetje uitlekken en schep het met de rest van het citroensap en de avocado door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met gebakken zalm, varkensfiletlapjes of een spiegelei.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 17 gram