online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
Recepten Quinoa-pompoenburger met geitenkaascrème

Quinoa-pompoenburger met geitenkaascrème

ingrediënten

100 gram quinoa

1 teentje knoflook

1 rode ui

150 gram pompoenen

handje basilicum

100 gram paneermeel

2 eieren

75 gram zachte geitenkaas

50 milliliter room

4 eetlepels zonnebloemolie

4 meergranenbollen

200 gram veldsla

1 tomaat


  • 1 Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Maal intussen de knoflook, ui, pompoen, basilicum, paneermeel en eieren in een keukenmachine.
  • 3 Schep het mengsel in een kom en roer de quinoa erdoor.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
  • 6 Meng de geitenkaas met de room.
  • 7 Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin.
  • 8 Serveer de burgers op de bolletjes met de veldsla, tomaat en geitenkaascrème.


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 20 gram