online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch
Recepten Quinoasalade met avocado en tuinbonen

Quinoasalade met avocado en tuinbonen

ingredi├źnten

200 gram quinoa

450 gram diepvriestuinbonen

450 gram tuinbonen

1 bosje radijsjes

1 citroen

2 avocado's

1 verse gember

75 milliliter olijfolie

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

mespunt cayennepeper

mespunt chilipepervlokken

rode peper

2 teentjes knoflook


  • 1 Kook de quinoa, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Kook intussen de tuinbonen in 3-4 minuten (diepvries) of 7-8 minuten (vers) gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en druk tussen de vingers de buitenste schilletjes eraf (dubbel doppen). Gooi de schilletjes weg.
  • 3 Halveer de radijsjes en houd het loof apart. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met het citroensap.
  • 4 Meng de citroenrasp, gemberwortel, olijfolie, komijn, cayennepeper en knoflook door elkaar. Schep dit met de tuinbonen, avocado en radijs luchtig door de quinoa.
  • 5 Garneer met het loof van de radijs.

bereidingstip

De salade is ook geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen. . Garneer de salade eens met tuinkers.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 17 gram